#JapanFansFilmAyı: Aşk Gerçekten Engel Tanımazmış: SEE HEAR LOVE (2023) - ID; Peace M

#JapanFansFilmAyı: Aşk Gerçekten Engel Tanımazmış: SEE HEAR LOVE (2023)

 Sonunda Japan Fans Film Ayı ikinci filminin yazısıyla karşınızdayım!




Herkese merhaba! Bir süredir Japan Fans Film Ayı kapsamında yayınlanan filmlerin hepsine blog gönderisi atacağıma dair yazılıp çiziliyordu. Evet, sesim çıkmadı diye unuttum sanmış olabilirsiniz ama söylentiler doğru hala :p


Birtakım sebeplerden ötürü bir türlü başına oturamadığım yazıların başına oturdum çok şükür ve ikinci filmimiz hem de benim çevirisini yapmış olduğum film Hear See Love ile karşınızdayım!



Bu film aslen Amazon Prime yapımı bir film ama ne hikmetse yine Türkçe altyazısı yoktu platformda o yüzden hazır film ayı gelmişken ben eklemek istedim sitemize. Yuko hayranlığımı bilmeyeniniz yok zaten ama filmin konusu da ekstra ilgimi çekmişti. Dolaysıyla hemencecik kolları sıvayaraktan çevirisine giriştim. Bu çeviri sonrasında titizlikle kontrolü yaparak filmin size en kaliteli şekilde ulaşması konusunda bana yardımcı olan bergamot'a buradan çok teşekkür ediyorum öncelikle.





Filmimiz mangaka olan Shinji beyimizin bir süre sonra görme yetisini kaybetmesi ve bu süreçte sağır ve dilsiz olan Hibiki ile duygu yüklü aşk ve mücadelesini anlatan bir film. Çizdiği/yazdığı manga ile çok iyi bir mangaka olmak isterken deyim yerindeyse hayatın sillesini kör olmasıyla birlikte feci şekilde yiyor. Kendisi bir de yarı yatağa ve bakıma bağımlı ninesine bakarken daha da kötü duruma düşen Shinji için artık hayat çok içinden çıkılmaz bir hal alıyor. E tabii bu olaylar olurken de mangasının yayını duruyor. Bu sırada kendisinin mangalarını keyifle takip eden ve bundan güç alan hayranlarından Hibiki ise yayının durmasıyla olayın peşine düşüyor ve beyimizin evine kadar gidiyor. Kendisi de sağır ve dilsiz olduğu için durumdan habersiz yazı kartları hazırlıyor ancak Shinji bunu göremediği için "Kimsin sen?" sorularına bir türlü cevap alamıyor zira kızımız da onu duymuyor. Derken Hibiki evine döndüğü esnada Shinji tam intihar edecekken Hibiki bunu fark ediyor ve kendisini bir şekilde kurtarıyor. 






Olay bundan sonra çok daha değişik ve gözleri dolduran ama çokça gülümseten şekilde devam ediyor. Esasen Kore webtoon'undan uyarlama bir hikaye olan bu filmin yapımcısı Japonlar olduğu için şahsen bir parça daha sevinmiş olabilirim. Olayın işlenişi, filmin sinematografisi ve hepsinden öte başrollerin uyumu filmi gerçekten seyir zevki açısından mükemmel kılıyor diyebilirim. Şahsen filmin ilk duyurulmasından sonra "Yamapi ve Yuko nasıl olacak acaba?" demiştim ama şüphelerimi çok güzel yıktılar.



Dram olan bu filmde aslında Yuko'nun  bu kadar tatlı olabileceği aklıma gelmezdi. Gülüşü, mimikleri, kısaca her şeyiyle tam bir şeker küpüydü kendisi. Ama şu bir gerçek ki özellikle dramı gerçekten çok iyi vermiş. Biliyorsunuz bu tarz Japon dizileri izlemiştik bence Yuko da duyma ve konuşma engeli olan birini hakkıyla canlandırmış, öyle ki bilmeseniz gerçekten öyle olduğunu sanırsınız.







Bu yazımda çok spoiler vermemek adına biraz yüzeysel geçtim filmi ama sanırım filmin en sevdiğim yanı fiziksel temas anlamında o naif duyguları iyi verebilmeleriydi. Belki Kore-Japon ortak yapımı olduğu için de bu ikisinin, yani dram ve romantizmin dengesini çok iyi verebilmişler. Dram konusunda Japonların gerçekten çok iyi olduğunu söylememe gerek yok. Elbette Kore de çok iyi ama bu kadar vurucu ve derinden olamayabiliyor. Özellikle sarılma sahnelerinde o Kore etkisini hissedebiliyorsunuz.





Genel anlamda hoş, dram ve duygu yüklü ama bir o kadar da gülümseten bir filmdi. Film ayını bu filmle açtığım için mutluluk duydum diyebilirim. Etkinlik dahilinde yayınlanan diğer filmlerin de bir kısmını izledim. Onların da yorumlarını yavaş yavaş gireceğim. Lütfen sizler de Twitter'dan veya kendi bloglarınızdan, hiçbiri olmazsa forumdan yorumlarınızı bırakmayı unutmayın!






Filmi online izlemek için TIKLAYINIZ

Etkinlik kapsamında yayınlanan filmlerin tam listesini görebileceğiniz gönderi için TIKLAYINIZ


Keyifli seyirler!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.