ÇEVİRİSİ DEVAM EDEN DİZİLER: The Trick Of Life And Love - ID; Peace M

ÇEVİRİSİ DEVAM EDEN DİZİLER: The Trick Of Life And Love

 




Evet, şöyle yeni dizimizin ilk beş bölümü tamamlanmışken hemen bir giriş yapalım ve sizleri diziye ısındıralım!

(Diziyi indiasia.boards.net üzerinden Türkçe altyazılı izlemek için tıklayınız)

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde The Trick of Life and Love'un çevirisine başlamıştım. Geçen hafta üç bölümle başladığımız dizinin her hafta beş bölümünü peş peşe veriyor olacağım ve verirken de burada ufak detayları sizlerle paylaşıyor olacağım.


Dizi, genel anlamda sert, acımasız erkek karakter ama diğer yandan da bir o kadar güçlü kadın karakterin aşkını anlatan bir romantik komedi. Genel anlamda dedim çünkü bu dizide erkek baş karakter Ning Hoca, nam-ı diğer Tilki, ilk bölümde şirkette kendisinin kuyusunu kazanlar tarafından bir trafik kazasına kurban gidiyor ve hafızasını kaybediyor. Bu beyimiz normalde üniversitede hoca ve sonradan kendi hocasının şirketini devralıyor. Kendisinin bir de sorunu var; ailesiyle küçük yaştayken geçirdiği ve annesiyle babasını kaybettiği kazada kendisi de hissetme ve duygu yetilerini kaybediyor. Şöyle ki; neye gülünür, neye ağlanır, nasıl aşık olunur nasıl sinirlenilir bilmiyor. Dümdüz bir insan düşünün. Hissiz. Tadı tuzu olmayan bir çorba gibi. Bu beyefendi günümüzdeki kaza sonrasındaysa hafızasını kaybediyor ama bu hislerini kazanıp yeniden keşfedeceği aşk dolu bir yola giriyor.









Li Qian bu hikâyenin neresinde peki? Li Qian da uzun yıllar sonra öğrencisi olduğu Ning Hoca ile bir şirket meselesinde karşı karşıya geliyor. Elinden alması gereken bir proje olduğu için peşine düşmüşken hocasının karıştığı kazaya şahit oluyor ve kendisinin bir nevi hayatını kurtarıyor. Hastanede de yanında kaldıktan sonra öğreniyor ki bizim Ning Hoca hafızasını kaybetmiş. Adam soruyor tabii sen kimsin diye, bu da demesin mi ben senin müstakbel eşinim 😂 Olaylar burada başlıyor.


Bakmayın, aslında çok sinir oluyor Li Qian bu adama ama hafızasını kaybetmiş minnoş bir tip oluyor bu Ning Hoca :p E şirketin de işi çözülecek ya, Li Qian diyor ki azıcık oynarım bu oyunu sonra da en kısa zamanda tüyerim. Ama tabii öyle olmuyor. Ning Hoca'nın peşini bırakmıyor kötü adamlar. Kızımız da el mahkum yardım ediyor ona.





Bir yanda çift olduklarını sanırken ve Li Qian'ın yalanlarını dinlerken bir yandan da tehlikeli bir oyunun içine doğru yol alıyor Ning Hoca asında. Bu oyun sırasında hiçbir şey anlaşılmasın diye bizim kız Ning Hoca'nın telefonu hallediyor, beraber oldukları fotoğrafları hallediyor, bir güzel de hikâye uyduruyor. Tabii saflaşan Ning Hoca, garibim, sürekli bir özürler bir gönül alma çalışmaları falan... İşler iyice çığrından çıksın diye için adeta gaza basıyor Li Qian olabilecekleri hiç düşünmeden.






Geldiğimiz ilk beş bölümde pek tabii ufak romantizmleri de araya serpiştirmiş senarist. Artık onlardan da bahsetmeyeceğim, siz izlersiniz. İlk beş bölümün sonunda Li Qian Ning Chengming'in peşini bırakmadıklarını ve canının tehlikede olduğunu fark edince ben bunu bırakamam diyor dolayısıyla beraber dönecekler ve bu birliktelik biraz daha sürecek. Benden ufak bir spoiler, ileriki bölümlerde çok tatlı sahneler sizleri  bekliyor!


Gelecek bölümlerde yine burada görüşmek üzere, sizlere iyi seyirler diliyorum!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.